Wat heb jij met kleur? Vroeg de vrouw in 1996 en ik vertelde over mijn schilderen in mijn vroege jaren. Hoe ik genoot van de rechte lijnen met verf, de oost-indische inkten, stadsgezichten, kleuren met potlood en verven met kleur, veel kleuren. Kleuren, zei ze, dat is jouw ding. En de week erna ontmoette ik een schilderclub, ze hielden expositie in mijn dorp. Ik meldde me aan, en genoot!

uit 1997 tot 2006 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Affré

Affré

2006

'n bijzonder project, waarbij ik een half jaar 50 cm ruimte had in de doorloop tussen Kunstwerk van 3,5 bij 1,9 meter en eettafel. Bedankt Aert Swaans voor deze opdracht: "Modern, dat jong en oud aanspreekt." Na de gekozen basis van de koe en het paard, de os en de sterrenhemel, de klaproos aan de Rundgraaf, apen in het groen, water en strand en andere elementen uit de herinneringen van de tijd van toen, 'groeide' het schilderij verder intuitief tot een geheel. A free flowing Rhythmical Event. Heerlijk om zo'n grote uitdaging aan te gaan.

Boerderijdeurtje

Boerderijdeurtje

1997

Achter een deur vol gezelligheid schept de boerin vele borden eten vol, na hard werken met zijn allen aan tafel.

Bospad

Bospad

1997

Loop je weg, zie de mooie natuur, de zonnestralen aan het einde van je 'Bospad', relaxe in life.

Warmte

Warmte

2002

De fantasie speelt met het beeld, door wrijving rode gloed, zo danst de verf kleur in kleur, tot het een 'Warmte' ontmoet.

Na-apen

Na-apen

1999

Onder begeleiding van kunstenaar Bert Swevels onstond deze aap, die zijn kleintje voedt. Apen doen dingen na, als kunstenares zocht ik mijn eigen stijl en houd niet van na-apen, wel van 'Na-apen' :) Prachtig dier.

Driezon

Driezon

2000

Wie is jouw zon, wie zijn jouw zonnen? Deze opdrachtgever van weleer, telde er drie. In de Blokbouw stijl, werd dit 'Driezon' en straalden in hun huis.

Hittegolf

Hittegolf

2003

Linksonder begonnen met wat verf, een 'Hittegolf' groeide door in het geel, ontstond zowaar een moederdier vol liefde en nestelde zich hier.

Puntbouw

Puntbouw

2000

Naast 'Bouwblad' groeide 'Puntbouw' naar de collectie van Paul van den Hout, welke in de serie 'Blokbouw' werden gedragen als een sieraad voor aan je muur, in herinnering.

Millenium

Millenium

2000

De ruring van de overgang van de ene naar de volgende eeuw, ontging me niet en werd 'Millenium' uit een collage opgebouwd. Spannend, vurig en explosief vernieuwend, zocht het zijn uitweg middels kwast.

Dierbaar paard

Dierbaar paard

2001

Zo leuk als een jong mens zich beweegt in een manege, in draf, overgang naar galop, halt en vieren die teugels, aaien, 'Dierbaar' paard, wat was je mooi.

Draagkracht

Draagkracht

2004

Houden wij van de 'Draagkracht' in de natuur, balancerend het hart, zacht van kleur en liefde.